Αγιασμός γηπέδου 5Χ5 στην Κίμωλο
Αυγούστου 18, 2010 in 02. ΚΥΚΛΑΔΕΣ, 08. ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ by Αλέξανδρος
Παρουσία της Επάρχου Μήλου κας. Νότας Καλογεράκη, του Προέδρου της Κοινότητας Κιμώλου κ. Θεοδώρου Μαγγανιώτη, των Νομαρχιακών Συμβούλων Μήλου κ.κ. Π. Ηλιάκη και Ν. Βενάκη και πλήθος πολιτών της Κιμώλου, έγινε ο αγιασμός και η παράδοση από τον Νομάρχη Κυκλάδων Δημήτρη Μπάϊλα, του γηπέδου 5Χ5 στη νεολαία της Κιμώλου.
Στην ομιλία του ο Νομάρχης αναφέρθηκε περιληπτικά στο ιστορικό του συγκεκριμένου έργου, ο προϋπολογισμός του οποίου ανέρχεται περίπου στο ποσό των 130.000,00€ και εκτελέστηκε από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κυκλάδων με επίβλεψη των Τεχνικών Υπηρεσιών του Επαρχείου Μήλου.
Ο Νομάρχης καταδίκασε επίσης το φαινόμενο προσπάθειας υπονόμευσης των έργων από κάποιους που χρησιμοποιούν ανώνυμες καταγγελίες και ζήτησε από όλους να τους απομονώσουν και με συλλογική προσπάθεια να προχωρήσουν στα έργα εκείνα που θα εξασφαλίσουν το μέλλον του νησιού και των παιδιών τους.
Μετά την παράδοση του γηπέδου, ο Νομάρχης παρουσία μεγάλου αριθμού κατοίκων, αποκάλυψε, στο κτίριο του Αγροτικού Ιατρείου του νησιού, μαρμάρινη πλάκα με το όνομα Σταύρος Αντιβάχης, Προέδρου των Κιμωλίων της Αμερικής. Το οικόπεδο του ιατρείου απεκτήθη το έτος 1984 από εισφορές των Κιμωλίων της διασποράς (Αμερικής) και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κυκλάδων επί θητείας Ελισάβετ Παπαζώη.
Την επομένη το πρωί, ο Νομάρχης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο και το Κοινοτικό Συμβούλιο Κιμώλου, παρουσία της Επάρχου Μήλου κας. Νότας Καλογεράκη και του Νομαρχιακού Συμβούλου κ. Πέτρου Ηλιάκη και έγινε εκατέρωθεν ενημέρωση για τα έργα που αφορούν το νησί.
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ Ερμούπολη 11-08-10









